loading.gif
mobile-banner-bg

Münazara Yarışmasında: “Gençler Buluştu, Fikirler Çarpıştı”

...
12 Aralık 2019 - Perşembe

AK Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları olarak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz arasında münazara yarışması düzenledik. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Akademisi Konferans Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 3’er kişilik gruplardan oluşan 4 takım katıldı. Gençler Bu

AK Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları olarak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz arasında münazara yarışması düzenledik.


Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Akademisi Konferans Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 3’er kişilik gruplardan oluşan 4 takım katıldı. Gençler Buluşuyor, Fikirler Çarpışıyor münazara denilen yarışma eleme üsülü ile gerçekleşti. Tüm takımlar münazaradan 15 dakika öncesinde kendilerine rastgele verilmiş konu üzerinde yaptıkları kısa bir hazırlıktan sonra bir takım konunun tezini savunurken diğer takım konunun antitezini savundu. Her turda birinci 4 puan, ikinci 3 puan, üçüncü ise 1 puan aldı.


Yapılan münazaralar sonucu en yüksek puanı alan 4. Takım ile 2. Takım finale kaldı. Türkiye’nin Gündemlerinin tartışıldığı münazarada 1.Takım “Ülkemizin kalkınmasını sağlayan kamu sektörüdür” tezini savunurken 2.Takım “Ülkemizin kalkınmasını sağlayan özel sektördür” antitezini savundu. 3.Takım “Medyanın gücü devletin gücünden daha fazladır” tezini savunurken, 4.Takım ise “ Medyanın gücü devletin gücünden fazla değildir” antitezini savundu. Münazara sonunda, “Ülkemizin kalkınmasını sağlayan kamu sektörüdür” tezini savunan 1.Takım ile “Medyanın gücü devletin gücünden fazla değildir” antitezini savunan 4.Takım Finale kaldı. Haftaya gerçekleşecek olan Final münazarasında iki takımada başarılar diliyoruz.


AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Fedakar Kızmaz:”Bu münazarada emeği geçen İlçe Gençlik Kolları Başkanımız, Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Mahalle Başkanlarına ve Gaziosmanpaşa Belediyesine 
çok teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir gün geçirdik. Çok şey öğrendik. Özellikle arkadaşlarımızın son dakikada kendilerine verilen tartışma konularında hakimiyetleri gerçekten çok şaşırtıcıydı. 15 dakika önce konuyu öğreniyorlar. Kısa sürede hazırlanıp münazaraya çıkıyorlar. Ve gerçekten çok başarılılar. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Geçmiş dönem partimizde görev yapmış Meclis Üyesi Abdullah Yılmaz:"Münazara da yarışan tüm gençlerin kabiliyetlerine hayran kaldığını, bazı arkadaşların ise kağıttan ya da cep telefonundan bakarak okuması hitapet anlamında kendilerini geliştirmesi adına çok güzel program olduğunu, programa daveti için İlçe Gençlik Kolları Başkanına teşekkürlerini" dile getirdi.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Yılmaz:”Gençlerin özgüven ve ifade kabiliyetlerine hayran kaldığını, her seferinde keyif aldığını ve yönetiminde altın cevherlerin olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, yarışmaya katılanları tebrik ederek haftaya finalde başarılar” diledi.