loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞKAN ERGÜNEŞ'İN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

...
20 Mart 2013 - Çarşamba

Nevruz Bayramı Mesajı

Yeniden dirilişin, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı'nın, Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar uzanan müşterek kültür coğrafyasında, yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlandığına hep beraber şahit oluyoruz, bugün toprağın yeniden dirildiğini, bugün bütün tabiatın toprağın sunduklarıyla, toprağın bereketiyle yeniden dirildiğini görüyoruz

Bizler toprağı bir ana gibi sahiplenen, onu 'toprak ana' diye isimlendiren, topraktan yaratıldığımıza ve nihayetinde yeniden toprağa döneceğimize inanan bir kültür ve inancın mensuplarıyız.

Bu bakımdan, toprağın yeniden dirilişi bizim kültür ve medeniyetimize göre aslında bütün bir hayatın, insanlığın, insani değerlerin yeniden yeşermesidir.

Etnik kökeni, dili, inancı ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

Bütün vatandaşlarımızın, bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyor, Nevruz'un huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum